1. Acasă
  2. |
  3. Colecții
  4. |
  5. Colecția „Corneliu Șerban Popa”

Colecția „Corneliu Șerban Popa”

Biografie:

CORNELIU ȘERBAN POPA, artist plastic

(n. 1946, București)

Reputatul artist plastic Corneliu Șerban Popa a absolvit Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” în 1965 și Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative – Secția de Ceramică-Sticlă-Metal cu distincția „Magna cum Laude” în 1971.

De-a lungul timpului, Șerban Popa și-a perfectat polivalența artistică, dezvoltând tehnici și folosind materiale diverse, dar și implicându-se în proiecte inovative prin prisma tematicii lor. De la colaborarea inedită cu specialiști în inginerie electronică pentru realizarea expoziției experimentale „Ambiental 1: spațiu-sunet-timp-lumină”, parteneriatul cu Egidio Constantini Murano, dezvoltarea de piese de mobilier din sticlă și vitralii, conceperea și realizarea de trofee, până la munca de creație în ceea ce privește imprimeurile pe materiale textile și munca de benevolat în proiecte comunitare cu caracter socio-pedagogic și cultural în Montréal, Corneliu Șerban Popa s-a remarcat nu de puține ori în postura de promotor al noului în tot ceea ce ține de domeniul artelor frumoase.

Rezident canadian din 1984, Șerban Popa s-a dedicat, în egală măsură, activității profesionale, luând parte la numeroase întruniri culturale și evenimente științifice: Maison des Arts Rive Sud – St. Lambert (cursuri de artă în diferite tehnici); Les Ateliers Faubourg des Arts, Mont St.-Hilaire (cursuri cu diferite tehnici în arta sticlei); Centrul Cultural Român – Montréal (realizarea pentru CEIC a unui program de formare profesională).

Artistul plastic a realizat o serie de lucrări speciale, acesta concepând și realizând Coroana de sticlă pentru Casa Regală a României și, totodată, dezvoltând proiecte și machete pentru monumente naționale

Extinde text

Descriere colecție:

Colecția „Corneliu Șerban Popa”

Colecția lui Corneliu Șerban Popa dă formă unui valoros și expresiv fond documentar și de artă. Donația conține numeroase sculpturi în sticlă, statui, tablouri și icoane create de artist de-a lungul timpului. Amintim aici două exponate din sticlă, Omul modular, realizat din geam stratificat lipit la rece, și Omul de sticlă, realizat la Montréal, în Canada, între 1984 și 1987,  din geam stratificat lipit la rece și prelucrat cu jet de nisip, statuia Eminescu din lemn, precum și sculptura din sticlă denumită Femeia. De asemenea, donația artistului  cuprinde și volume care reprezintă fondul de carte, albume cu fotografii, afișe și programe de expoziții. Fondul este completat de dosare cu documente și schițe și câteva obiecte de mobilier, care întregesc lucrările de artă donate. Astfel, colecția lui Corneliu Șerban Popa se înscrie în direcția unei autentice fresce documentare în ceea ce privește viața artistică din exilul românesc.

Listă cu lucrări proprii:

Lipsește

Din colecția autorului:

Lipsește